glava joomla 3 4 nova3

strk5Tretji dan

Na začetku dneva smo imeli jutranjo telovadbo in zajtrk. Potem je bil odmor za pospravljanje. Potem pa še zajtrk. Začeli smo raziskovati travnik tako, da smo: izmerili temperaturo tal in zraka, raziskovali živali, določali rastline, risali rastline in živali. Na koncu smo pa naredili prehranjevalno verigo. Ostalo nam je malo časa,zato smo se lovili. Nato smo imeli malico in pospravili pripomočke. Potem smo se eno uro pogovarjali o Kurentih ali Korentih ker smo tako veliko izvedeli smo iz naravnih materialov izdelali skico kurenta. Še malo pouka smo morali zdržati. Bilo je tekmovanje iz orientacije prvo mesto sta zasedli učenki s časom 8:15 sek. Po pouku smo imeli kosilo. Potem smo vadili za nastop, ki se je imenoval Pokaži kaj znaš. Logično , da se je kmalu začelo. Najprej nam je učiteljica zelo dolgo govorila ampak smo vseeno dočakali nastop. Na koncu je bila žurka ob popularni glasbi.

Pripravila: Viacheslav in Jure.

 

strk2Drugi dan

  Ko so vsi vstali smo odšli na jutranjo telovadbo. Po njej pa pojedli zajtrk. Potem je bil odmor za pospravljanje. Ko pa so vsi pospravili smo odšli na dopoldansko dejavnost ali bolj točna na ptujsko jezero. Tam smo opazovali ptice, lovili živali v mlaki, merili temperaturo in kvaliteto vode. Ko smo prišli nazaj smo imeli kosilo in so bili razglašeni rezultati ocenjevanja sob. Odšli smo na lokostrelstvo. Vsi smo dosegli zelo dobre rezultate. Po šestih strelih so bili od 50 do 116. Potem je bil odmor in malica, na koncu je bilo treba izračunati povprečje strelov. Ker smo imeli čas, smo izdelali lokostrelca iz vejic in pesem v zvezi z lokostrelstvom. Vsi smo odšli na noro okusno večerjo. Po dolgem odmoru smo šli ven telovadit. B razred pa je imel ustvarjalno delavnico. Kaj vse smo počeli zunaj: igrali smo badminton, knockout, košarko, namizni tenis, nogomet , metali frizbi in igrali odbojko. B razred je ta čas vse ustvaril in se nam pridružil .

Pripravil Viacheslav Telelyukhin


strk3Ko smo se peljali z avtobusom nam je Maruša brala smešen strip. Peljali smo se približno dve uri. Med vožnjo smo si ogledali Ptujski grad in sam Ptuj. Ko smo prišli v hišo Štrk smo se razpakirali in učiteljica nam je povedala pravila. Potem smo pojedli kosilo. Imeli smo malo odmora po odmoru pa nam je učiteljica pokazala žitarice in stročnice. Peljala nas je tudi po učni poti spoznali smo veliko novega. Potem je prišel policist in nam povedal veliko o kolesarskem prometu pokazal nam je tudi: lisice, neprebojni jopič, čelado in nas dal v policijski kombi. Imeli smo večerjo po njej pa smo šli na večerni sprehod po polju. Utrujeni smo odšli spat.

Zapisala: Slava in Val 4.a

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..