glava joomla 3 4 nova3

V petek, 25. maja 2018, so imeli 5. razredi športni dan. Učenci so se udeležili Viteških iger. Za vstopnico na srednjeveški sejem so morali pripraviti razredni grb in ga razstaviti v avli šole. V nekaterih oddelkih je nastalo celo več grbov in odločitev za pravega je bila zelo težka. Otvoritev sejma je popestril učenec 8. razreda Janež Matko Juvančič, ki nas je zabaval s svojimi bobnarskimi veščinami. Učitelji pa so se za namen sejma oblekli v prav posebna srednjeveška oblačila.

Na srednjeveškem sejmu so učenci preskušali svoje znanje in spretnosti pri različnih nalogah. Igrali so viteški nogomet in talni pikado. Lovili so se v ritmičnih zankah ter preskušali svoje ravnotežje na hoduljah. Računske spretnosti so urili pri igri Smite in se celo mečevali s floreti. Prav tako so poskusili zadeti cilj z veliko fračo in preskušali svoje borbene sposobnosti.

Sejemskemu delu je sledilo viteško medrazredno tekmovanje. Oddelki so se med seboj "spopadli" v spretnosti skakanja v žaklovinastih vrečah, vlečenju vrvi, metanju polena in igri šaha. Vse borbe so bile izpeljane v športnem duhu, na kar smo vsi zelo ponosni.

sabljanje smite

grbi

ekipne

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..