V petek, 27. novembra 2020, nas je v okviru rednega pouka obiskal slovenski pisatelj Sebastijan Pregelj. Njegovo delo z naslovom Deček Brin na domačem kolišču, je v letošnjem šolskem letu glavno besedilo tekmovanja za Cankarjevo priznanje. Srečanje je seveda potekalo v spletni obliki.

Z vsebino knjige smo se seznanili že v okviru pouka, a ga zaradi znanih razlogov, še nismo vsi uspeli dokončno prebrati. Kljub temu, smo se srečanja vsi razveselili in kar nekaj učencev je gospodu Preglju pojasnilo, kaj jim je bilo všeč v njegovi knjigi. Nato so učenci in učenke pričeli s postavljanjem zanimivih vprašanj o knjigi, kot tudi o samem poklicu pisatelja. Sodelujoči učitelji moramo priznati, da so tudi nas učenci z vprašanji in pisateljskimi izkušnjami zelo navdušili.

Za pokušino vam v fotogaleriji prilagamo nekaj skupinskih ZOOM fotografij našega poučnega druženja. Hkrati pa vam prilagamo čisto pravi zapisnik vprašanj, ki so jih postavljali naši učenci ter odgovorov, ki jih je podajal pisatelj. Gre za sprotno zapisovanje prisotne deklice, ki pa bi želela ostati anonimna. Obljublja pa, da bo vse slovnične napake še popravila.

28 učencev 5. A skupaj z učiteljico Tatjana Furjan, učiteljem Rudijem Ogrisom in učiteljico Marušo Klopčič.

FOTOGALERIJA

decek brin

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..