NAŠA PLESNA SPLETNA GOSTJA KATARINA VENTURINI

V ponedeljek, 30. novembra nas je, na povabilo razredničarke Tatjane Furjan, obiskala naša vrhunska plesalka Katarina Venturini.

Prva leta je preživela v Velikih Laščah, ki jih poimenujejo tudi slovenske Atene, saj so v bližini živeli kar 4 pomembni slovenski književniki. Kasneje so se preselili v Ljubljano, tako da je sedaj Ljubljančanka.

Plesati je začela pri 10 letih in pleše že 37 let. Že v otroških letih jo je najbolj spodbujal napredek pri učenju, ki ga je dosegla z vsakodnevnim ogrevanjem, raztezanjem in treniranjem. Njen največji zgled sta bila plesalca, ki sta 12 krat zmagala na svetovnem prvenstvu. Daleč najbolj pa jo navdihuje še vedno gospod Leon Štukelj, telovadec, ki je presegel 100 let, olimpijec, ki je nosil olimpijsko baklo in je VSAK DAN skrbel za svoje zdravje tudi z gibanjem še v pozni starosti. Poimenovala ga je 'Človek z veliko začetnico'.

Na vsa tekmovanja je hodila dobro pripravljena. Nikoli ni imela nobene nezgode ali poškodbe, kar pripisuje ravno odlični pripravljenosti tako telesno, kot kar se tiče stvari, ki jih človek potrebuje pri treningu, tekmi in na poti. Predvsem pa lastni disciplini, saj je čisto vsako jutro, kjerkoli je bila, 45 minut posvetila ogrevanju.

Imela je tudi po 40 tekmovanj na leto. Plesala je z Andrejem Škufco, večkrat sta bila svetovna prvaka, dobila pa sta tudi številne druge nagrade in pokale. Najljubša ji je steklena skleda.

Nana je povedala, da je bila nekega dne njena mama v Bostonu s skupino Slovencev, ki jo je obiskala tudi Katarina.

Katarina je zelo potrpežljivo in natančno odgovarjala na vsa naša vprašanja. Mi pa smo ji v zahvalo pripravili tudi manjše presenečenje, ki se skriva v priloženem videoposnetku. Zelo strokovno (in tako kot smo je vajeni tudi iz televizije) je pokomentirala naš ples in zelo pohvalila našo plesno tehniko!

 

 ANGLEŠKI VALČEK V 5.A

PLESNI NASTOP

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..