V okviru mednarodnega projekta Erasmus+ We, the Kids of the EU, believe … in Unicefa smo na šoli na dan otrokovih pravic organizirali nekaj dejavnosti:

- Otroci so poučevali svoje vrstnike.
- Starejši učenci so poučevali mlajše učence.
- Odzvali smo se vabilu UNICEF-a in zaplesali na glasbo v videospotu What about us. https://www.youtube.com/watch?v=a2O80Wi7oqo

dan otrokovih pravic- Učenec Lev Furlan Nosan je za en dan zamenjal ravnateljico Vesno Žagar Gabrovšek, Naia Boisa pa pomočnico ravnateljice.
Povabila sva predstavnike vseh oddelkov v pisarno ravnateljice. Vsi predstavniki so prebrali sklepe in ideje, ki so jih sprejeli v svojem razredu. Predstavniki so nato zagovarjali svoje ideje, ki smo jih na koncu demokratično sprejeli ali ovrgli. Sprejeli smo veliko zanimivih sklepov, ki smo jih posredovali naprej. Prepričana sva, da bodo te ideje pomagale izboljšati šolski sistem, izboljšale učni uspeh učencev in pomagale narediti učencem in učiteljem prijazno šolo za naslednje generacije.
Lev Furlan Nosan

 

Učenci 3.a so posneli video


V DRZAVNEM ZBORU- Učenka Izabela Škornik je ob svetovnem dnevu otrok prevzela mesto predsednika Državnega zbora RS dr. Milana Brgleza.

 

 

 

 

 


Predsedniku Državnega zbora RS dr. Milanu Brglezu sem predstavila ključna sporočila iz raziskave UNICEF-a Slovenije in Mediane, pripravljene med osnovnošolci v Sloveniji, v kateri se je merilo njihovo samooceno zadovoljstva z življenjem, tako skozi možnosti za razvoj v Sloveniji kot tudi skozi odnose v družini, šoli, lokalnem okolju ter možnostjo za sodelovanje. (več pa v spodnjem linku, vse pa je tudi dokumentirano na FB profilu Milana Brgleza)

Tematiko sem predstavila tudi na RTV SLO1 v osrednjem Dnevniku v prispevku na temo svetovnega dneva otrok.

KAKŠEN BI BIL SVET, ČE BI GA VODILI OTROCI?

Kakšen bi bil svet če bi ga vodili otroci

 

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..