V petek, 2. 4., se je uspešno zaključil prijavni rok za vpis v srednje šole. Prijavnice vseh naših devetošolcev smo po klasični pošti oddali na izbrane srednje šole.

Učenci imajo možnost, da do 22. 4. svojo prijavo iz kakršnihkoli razlogov lahko prenesejo na drugo srednjo šolo.

Zaradi epidemioloških razmer, bo v letošnjem prenos prijave potekal preko elektronske pošte.

Elektronski postopek prenosa prijav:

  • na izbrano srednjo šolo, kjer so učenci oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca oziroma na poseben elektronski naslov,kigaješolaustvarilavtanamen(Seznamelektronskihnaslovov

svetovalnih delavcev vseh srednjih šol), posredujejo skenirano / fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in

starša (objavljena je na spletni strani Obrazec / izjava za prenos prijavnice

), v kateri pisno zaprosijo, da v njihovem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

  • Prenos prijavnice lahko izvedejo najkasneje do 22. 4. 2021. Elektronsko pošto, v kateri bodo priložili izpolnjen obrazec / izjavo za prenos prijavnice pa naj pošljejo na elektronski naslov svetovalnega delavca srednje šole okvirnodo14.uretegadne,zatodabodosvetovalnidelavciimelišedovolj časa, da izvedejo prenos, kot bodo kandidati zaprosili vizjavi.

Aktualne informacije v zvezi z izvedbo prijavno vpisnega postopka lahko spremljate na povezavi (MIZŠ) https://www.gov.si/teme/vpis-v- srednjo-solo/, kjer bo objavljena tudi INFORMACIJA O STANJU PRIJAV ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE ZA ŠOLSKO LETO 2020/2021, kjer dijaki lahko

spremljajo, kakšno je dnevno stanje prijav v Programe nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja in gimnazij.

Predlagam, da spremljate tudi vse informacije, ki jih bodo v zvezi z vpisom srednje šole sproti objavljale na svojih spletnih straneh.

V primeru dodatnih vprašanj in dilem lahko kontaktirate svetovalne delavce na izbranih srednjih šolah.

Povezave:

V želji, da se kmalu spet vrnemo v šole in se srečamo tudi v živo, vas prav lepo pozdravljam!

Katarina Granda

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

030 720 582

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..