Projektni sestanek Erasmus+, We, the Kids of the EU, believe …

Turčija, Izmir, 8.10.2017 do 11.10.2017

izmir1PROJEKTNO SREČANJE JE POTEKALO V IZMIRJU. Udeležila sta se ga člana mednarodnega projekta Marjeta Raztresen in Robert Pavli.
Prvi dan smo se srečali na gostujoči šoli Karşıyaka Ortaokulu, 1727 SK NO23 Karşıyaka, Izmir, Turkey.

V svojih prostorih nas je najprej sprejel in pozdravil ravnatelj Ali Bilgic skupaj s koordinatorjem projekta Mustafo Hacinebijem. Nato smo si ogledali šolo, ki ima 1218 učencev. Pouk poteka v dveh izmenah. Navdušeni smo bili nad razstavo, ki so jo o projektnih aktivnostih pripravili domačini.

Srečanje smo nadaljevali smo s projektnim sestankom. S pomočjo videokonference smo se povezali s koordinatorico projekta. Pogovorili smo se o nadaljnjih načrtih, evalvaciji, projektnih ciljih in dosedanjih rezultatih. Organizacijsko in tematsko smo načrtovali naslednje srečanje, ki bo v Italiji (v Altofonte). Dogovorili smo se, da bomo rezultate prvega leta objavili v brošuri. Dogovorili so se za poglavja brošure. Uredništvo brošure smo prevzeli Slovenci.

V popoldanskem času smo si ogledali center dela Izmirja Karşıyaka, v katerem je tudi gostiteljska šola.

Naslednji dan smo imeli strokovno ekskurzijo. Ogledali smo si Ephesus, Şirince ibn Virgin Mary House.

izmir2

Sklepi s srečanja:
- Projektni tim iz Slovenije je prevzel uredništvo brošure o Otrokovih pravicah. Članice projekta objavijo gradivo na dogovorjenem spletnem mestu.
- Organizacija videokonference na temo diskriminacija – vsaka država bo predstavila zgodbo na temo diskriminacije, ki jo je izbrala in razmišljanja učencev ob zgodbi.
Čas: december. Par: Turčija – Slovenija.
- Organizacija videokonference – tema so manjšine.
Čas: marec. Par: Grčija – Slovenija

- Naslednje srečanje bo v Italiji (zadnji teden v novembru). Na srečanju bo organiziran festival rapa (članice pripravijo svoj rap), flash mobe (učenci, ki se bodo udeležili srečanja, se naučijo plesne korake, ki ga bodo pripravili Italijani), odigrali bomo tudi prijateljsko nogometno tekmo).
- Zadnje srečanje bo na Hrvaškem (Split).
Čas: maj. Na srečanju bo organiziran filmski festival, na katerem bo vsaka država predstavila svoj avtorski film na temo diskriminacija, ki bo dolg max 10 min.
- Projektni tim iz Slovenije je pripravil recepta za dve slovenski jedi, ki bosta na koledarju 2018, ki ga bodo izdelali Grki (priprava praženega krompirja in recept za potico).

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..