PRVO MEDNARODNO SREČANJE V GRČIJI (ALEXANDROUPOLIS)

srecanje grcijaSrečanje mednarodnega projekta Erasmus+ z naslovom We, the Kids of the EU, believe … je potekalo od nedelje do srede (6. do 9. novembra 2016). Srečanja so se udeležile vse sodelujoče partnerske šole (Hrvaška, Italija, Turčija, Grčija, Litva), našo šolo in Slovenijo pa sva zastopali Irena Knez in Marjeta Raztresen.


Glavni namen srečanja je bil načrtovanje dvoletnega projekta, uporaba IKT sredstev, pregled dosedanjih aktivnosti, podrobno načrtovanje dela v letošnjem šolskem letu, izmenjava idej, izkušenj, iskanje različnih možnosti medsebojnega sodelovanja in medsebojno spoznavanje. Vsaka šola je predstavila izobraževalni sistem v svoji državi, pri predstavitvi šol in držav pa so se nam pridružili tudi predstavniki staršev šole in učenci, ki sodelujejo v projektu.


Obiskali smo osnovno šolo v Alexandroupolisu, se srečali z učitelji in učenci šole, kjer so nam predstavili svoje delo – pouk ter njihovo kulturo v besedi, pesmi in plesu. Sprejel nas je tudi visoki predstavnik regije Evros, gospod Demetrios Petrovits. Spoznavanje posebnosti pokrajine Trakije, severovzhodnega dela Grčije, v kateri se nahaja šola gostiteljica, smo spoznavali tudi s pomočjo obiska Etnološkega muzeja, Muzeja svile Soufli, Naravovarstvenega centra Delta, Nacionalnega parka Dadia - Lefkimi – Soufli, njihovo kulturo pa tudi s pomočjo pesmi in plesa ob večerih.


Naslednje srečanje bo potekalo v Sloveniji meseca maja. Srečanja se bodo poleg učiteljev udeležili tudi učenci partnerskih šol.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..